–
| Weight | 16 - 18,5 T |
|---|---|
| Size | 13,7-14,5m |
| Conservation status | Least concern |
| Diet | fish, squids and octopus |
| Weight | ♂50T ♀39T |
|---|---|
| Size | ♂20m ♀18.5m |
| Conservation status | Vulnerable |
| Diet | Krill (Mostly) |
| Weight | 15-17T |
|---|---|
| Size | 14,5m |
| Conservation status | Threatened |
| Diet | Mainly krill |
| Weight | 1,3 - 2,3 T |
|---|---|
| Size | ♂6,5m ♀5m |
| Conservation status | Data deficient |
| Diet | Squid, octopus and fish (occasionally) |





















| Weight | ♂40T ♀15T |
|---|---|
| Size | ♂17m ♀11m |
| Conservation status | Vulnerable |
| Diet | Squids and deep-sea fish |
| Weight | 80-130kg |
|---|---|
| Size | 2,5m |
| Conservation status | Least concern |
| Diet | fish, squids and octopus |















| Weight | 150kg |
|---|---|
| Size | 2,6 - 2,8 m |
| Conservation status | Least concern |
| Diet | Fish, squids and octopus |
| Weight | 250 - 650 kg |
|---|---|
| Size | 1,9 - 3,8m |
| Conservation status | Least concern |
| Diet | Fish, squid, octopus and crustaceans |





























| Weight | 130 - 140 kg |
|---|---|
| Size | 2 - 2,3 m |
| Conservation status | Data deficient |
| Diet | Fish, squid, octopus and crustaceans |
| Weight | 80 - 115 kg |
|---|---|
| Size | 2,5 m |
| Conservation status | Data deficient |
| Diet | Fish, squid, octopus and crustaceans |









It is easily recognized due to its “torpedo” body shape along with its dark colour and lack of beak. The false killer whale is a poorly understood species and has received little attention because of its oceanic habits, found most of the times far from the coast. This species receives its name thanks to the similar diet to the orca’s (both are top predators) and the similar morphology with that species (specially their skull) False killer whales gather in family units of 10-60 animals.
In Canary Islands, this is a rare species and the scarcely sightings are related to the presence of big tuna fish (main prey of this species) in the area.
| Weight | 1200 - 2200kg |
|---|---|
| Size | 5 - 6 m |
| Conservation status | Data deficient |
| Diet | Fish, squids and other smaller dolphins (in rare occasions) |
| Weight | 3 T |
|---|---|
| Size | 5,5 - 6,9 m |
| Conservation status | Least concern |
| Diet | Fish and deep sea squids |




| Weight | 800 - 1000 kg |
|---|---|
| Size | 4,5m |
| Conservation status | Least concern |
| Diet | Fish and deep sea squids |
| Weight | 350 - 450 kg |
|---|---|
| Size | 3,8 m |
| Conservation status | Least concern |
| Diet | Fish and squids |



The Cory’s shearwater is, no doubt, the most emblematic and representative seabird of the archipelago. This is a migratory bird and one of the biggest species of shearwaters. They get to the coast only during the breeding season and that is why they are mainly observed flying off shore or resting on the sea surface. They have a characteristic brown-greyish plumage on the dorsal area and whiter on the ventral area. Both sexes can be differentiated by their vocalizations, since they produce this type of sounds when approaching to the coast. Females tend to have coarser and deeper sounds than males. They nest over islets and coastal cliffs, where they lay an only egg that is babysitted by both parents for 55 days.
| Weight | 600 - 800 g |
|---|---|
| Size | 120 - 125 cm wingspan 45 - 56 cm length |
| Conservation status | Least concern |
| Diet | Fish, crustaceans and cephalopods |
Up to 70 different species of flying fish exist and they all belong to the Exocoetidae family. Flying fish present a worldwide distribution in the oceans, but especially in tropical and subtropical waters.
Their big wing-like fins enable them to glide over the water‘s surface for up to 50 m distance and during 45 seconds. This strategy is useful to escape from natural predators (mackerel, tuna fish, sword fish, marlin…), reaching speeds of 50-60 km/h. It is very usual to find them when in the tour, making leaps above the surface.
| Weight | 300 - 500 g |
|---|---|
| Size | 25 - 30 cm |
| Conservation status | Least concern |
| Diet | Plankton |











The loggerhead turtle (Caretta caretta) is one of the most frequent species around Canary Islands They come from the western Atlantic and juveniles travel along the Gulf Stream to get to the Macaronesia. Once they are sexually mature (6-7 years old) they will return to their birthplace. These turtles are usually found floating on the water so as to increase their body temperature, since they are cold-blooded animals. We can sometimes observe they carry parasites and algae on their back and there is evidence that they could host up to 100 different species of those. The most obvious difference between both sexes is found in their tail, being thicker and shorter on males.
| Weight | 90 - 150 kg |
|---|---|
| Size | 0,9 - 1,2 m |
| Conservation status | Vulnerable |
| Diet | Bivalves, crustaceans, corals, fish, jellyfish, sea urchins, algae |
Due to a delay at the shipyard, our Flipper Dolphin Safari tours are currently taking place on the Bussard
You are currently viewing a placeholder content from Vimeo. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
More InformationYou are currently viewing a placeholder content from YouTube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
More InformationYou need to load content from reCAPTCHA to submit the form. Please note that doing so will share data with third-party providers.
More InformationYou are currently viewing a placeholder content from Instagram. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
More InformationYou are currently viewing a placeholder content from Google Maps. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.
More Information